Feriejobb

Varje sommar erbjuder Katrineholms och Vingåkers kommuner kommunala feriejobb (sommarjobb) för ungdomar. Det kan exempelvis vara arbete inom äldreomsorg, barnomsorg och på Summer camp.

Har du fått erbjudande om feriearbete?

Du som sökt och fått ett erbjudande om feriearbete måste logga in på din ansökningssida och tacka ja eller nej senast på söndag den 19 april, annars mister du platsen per automatik. Ju snabbare du svarar desto bättre.

Vem får söka?

Sommaren 2020 erbjuds du som är född 2003 och är folkbokförd (är skriven på adress) i Katrineholms eller Vingåkers kommuner möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

När och hur söker jag?

Ansökan för sommaren 2020 är öppen från 24 februari till och med 22 mars. OBS! Vi kan inte hantera sena ansökningar. För Katrineholmsungdomar finns det en extra möjlighet att söka feriejobb inom barnomsorgen.länk till annan webbplats

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Hur mycket tjänar man?

73 kronor i timmen plus semesterersättning.

Hur mycket får man jobba?

Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

Kom ihåg att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina Sidor” och svara på ditt erbjudande. Tänk på att du kanske inte får den plats eller tidsperiod du har önskat. Feriejobben är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds kommer du inte få en ny.

För dig som får/har fått feriejobb

Läs informationen som du får via mejlen och Mina sidor. Du kommer under maj månad att få ett brev med en kallelse till en informationsträff där du bland annat får skriva på ditt anställningsavtal. Tänk på att eventuell sjukanmälan ska du göra direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunernas feriearbeten baseras på befintliga platser, perioder och områden.

UngDrive Academy - gå en entreprenörskapsutbildning på sommarlovet!

Viadidakt erbjuder platser till UngDrive - Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Förutsättningar

UngDrive är inget vanligt feriejobb utan en utbildning som innebär ett stort eget ansvar. Du får ett startkapital på 1500 kronor. Därefter är det upp till dig att tjäna dina egna pengar i ditt företag. Denna utbildning/jobb kommer inte att ge dig timlön som ett feriejobb. Första informationsträffen är den 20 maj. I mitten på juni börjar utbildningen med en fem dagars kickoff. Efter kickoffen jobbar du på egen hand med stöd av coacherna ända tills avslutningen i augusti.

Vem får söka?

De som kan söka till UngDrive Academy är årskurs 9 och årskurs 1 och 2 på gymnasiet samt alla som är födda 2003. För att få söka måste du vara folkbokförd i Katrineholms eller Vingåker kommun. Vi har ett begränsat antal platser.

Kan jag söka till UngDrive academy OCH feriejobb?

Ja. (Dock kan du bara söka feriejobb om du är född 2003). Om du söker UngDrive Academy och blir antagen kommer du automatiskt att bli bortplockad från feriejobb. Du kan alltså inte både ha ett feriejobb och gå UngDrive Academy.

Ansök

Ansök via ungdrive.se/ansoklänk till annan webbplats.

Kontakt