Extrasatsning feriejobb

I sommar erbjuder Katrineholms och Vingåkers kommuner kommunala feriejobb (sommarjobb) för ungdomar födda 2002, 2003 och 2004. Det kan exempelvis vara arbete inom äldreomsorg och utomhusarbete. Antal platser är begränsade och lottning sker om det blir fler sökande än platser.

Ansök

Ansökan är öppen 26 maj - 4 juni klockan 12. Vi kan inte hantera sena ansökningar.

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Katrineholm

Vingåker

Vem får söka?

Under sommarens extrasatsning 2021 erbjuds du som är född 2002, 2003, 2004 och är folkbokförd (är skriven på adress) i Katrineholms eller Vingåkers kommuner möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Du som är född 2004 och redan fått ordinarie feriejobb kan inte söka igen. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

Lön

Lönen är 76 kronor per timme plus semesterersättning.

Arbetstid

Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

Kom ihåg att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina Sidor". Feriejobben är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds kommer du inte få en ny.

För dig som får/har fått feriejobb

Läs informationen som du får via sms, mejl och Mina sidor. Du kommer även få info hemskickad via post så kolla att dina adressuppgifter stämmer. Om du blir sjuk ska du sjukanmäla dig direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunernas feriearbeten baseras på befintliga platser.

UngDrive Academy - gå en entreprenörskapsutbildning på sommarlovet!

Viadidakt erbjuder platser till UngDrive - Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Förutsättningar

UngDrive är inget vanligt feriejobb utan en utbildning som innebär ett stort eget ansvar. Du får ett startkapital på 1500 kronor. Därefter är det upp till dig att tjäna dina egna pengar i ditt företag. Denna utbildning/jobb kommer inte att ge dig timlön som ett feriejobb. Första informationsträffen är i maj. I mitten på juni börjar utbildningen med en fem dagars kickoff. Efter kickoffen jobbar du på egen hand med stöd av coacherna ända tills avslutningen i augusti.

Vem får söka?

De som kan söka till UngDrive Academy är årskurs 9 och årskurs 1 och 2 på gymnasiet samt alla som är födda 2004. För att få söka måste du vara folkbokförd i Katrineholms eller Vingåker kommun. Vi har ett begränsat antal platser.

Kan jag söka till UngDrive academy OCH feriejobb?

Ja. (Dock kan du bara söka feriejobb om du är född 2004). Om du söker UngDrive Academy och blir antagen kommer du automatiskt att bli bortplockad från feriejobb. Du kan alltså inte både ha ett feriejobb och gå UngDrive Academy.

Ansök

Ansök via ungdrive.se/ansok Länk till annan webbplats..

Kontakt

Samordnare för feriejobb

Benita Karlsson Djalo

Telefon: 072-518 63 08