Stöd i dina studier

Vi har stödfunktioner för dig som studerar på distans, för dig som upplever att du behöver stöd i dina studier eller för dig som behöver studera i lugn och ro.

Bron

Stöd för dig som läser på distans

Viadidakt har ett speciellt stödteam för dig som studerar på distans oavsett vilken nivå du studerar på. Hos oss får du personlig hjälp för att nå dina studiemål. Du kan träffa oss digitalt eller fysiskt.

Stödteamet för distansstudier består av:

  • Pedagoger
    Våra pedagoger hjälper dig att förklara och förtydliga studieuppgifterna.

  • Coacher
    Våra coacher stöttar dig i frågor som påverkar dina studiemål men som inte är direkt kopplade till inlärning. Det kan vara frågor som rör studieteknik, struktur och disciplin. Kanske saknar du motivation och vet inte hur du ska hitta den? Låt oss hjälpa dig!

  • IT-samordnare
    Vår IT-samordnare hjälper dig med allt från att koppla in en sladd till att installera program till datorn och snabbutbilda dig i till exempel Word.

Träffa oss digitalt eller fysiskt

Vill du träffa en person på plats i Katrineholm eller Vingåker, eller sitter du helst hemma och träffar oss digitalt via Teams eller telefon? Välj vad som passar dig bäst, vi är flexibla! På grund av corona finns stödet just nu endast digitalt via Teams eller telefon.

Fyll i vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du önskar att vi kontaktar dig via mejl eller telefon. Du kan också mejla larcentrumbron@viadidakt.se. Våra fasta tider för samtal är tisdagar och torsdagar klockan 16-20 och söndagar klockan 11-15. Kan du inte dessa tider så bokar vi in en annan dag- eller kvällstid som passar dig. Under våren kommer vi utöka med fler dagtider och helger.

Loftet

För dig som upplever att du behöver stöd i dina studier

Vi stöttar dig i dina ämnen. För att veta vad just du behöver hjälp med börjar vi alltid med att träffas för ett samtal. Antagning sker i mån av plats. Du söker till Loftet genom att kontakta någon av oss här nedan.

Stöd i matematik:
Roshan Saymirza
Mejl: roshan.saymirza@viadidakt.se
Telefon: 073-745 66 39

Stöd till dig som har ett annat modersmål än svenska:
Peter Johansson
Mejl: peter.johansson1@viadidakt.se
Telefon: 070-45 47 253

Stöd till dig som har dyslexi, annan funktionsvariation eller psykisk ohälsa:
Margareta Wide-Walfridsson
Mejl: margareta.wide-walfridsson@viadidakt.se
Telefon: 072-58 04 906

Du kan även besöka oss utan att boka tid. Loftet finns i Röda huset på Kungsgatan 19 (ingång från innergården mitt emot Vita huset) på plan 3 i sal E1, E3 och E4.

Studio

För dig som behöver någonstans att sitta och studera i lugn och ro

I studion finns datorer och arbetsplatser. Både du som läser platsbundet och du som läser på distans är välkommen.

Studion finns i Röda huset på Kungsgatan 19 (ingång från innergården mitt emot Vita huset) på plan 3 i sal E2. Studion har öppet måndag-fredag klockan 8-16. Studion är för tillfället stängd på grund av pandemin och öppnar igen vecka 27.