Låna gratis sport- och fritidsutrustning

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar. Fritidsbanken är en del av Viadidakts arbetsmarknadsinsatser för personer som står utanför arbetsmarknaden. Butiken drivs helt och hållet av våra deltagare med hjälp av en arbetsledare från Viadidakt.

Öppettider

Måndag och onsdag 10-16.
Fredag 10-15.

Fritidsbanken finns i Nämndhusets källare på Vasavägen 16 i Katrineholm.

Fritidsbanken flyttar till sommarlokaler 12 april - 27 augusti

Den 12 april flyttar Fritidsbanken ut från källaren i Nämndhuset på Vasavägen 16 och in Cris lokal på Köpmangatan 14 vid torget. Där kommer Fritidsbanken att hålla hus hela sommaren och vi på Fritidsbanken kommer också att ha en vagn vid Djulöbadet precis som föregående år där man kan få låna och även lämna in saker. När sommaren är slut så kommer Fritidsbanken flytta tillbaka till sina ursprungliga lokaler på Drottninggatan 19 när renovering av lokalerna är färdig.

Fritidsprylar

Om Fritidsbanken

Fritidsbanken i Katrineholm drivs av våra deltagare inom Viadidakt tillsammans med en arbetsledare. Genom att ta tillvara och låna ut sport- och fritidsutrustning främjar Fritidsbanken ökad spontanaktivitet, hälsa och välbefinnande. Fritidsbanken syftar också till att bidra till ett mer hållbart samhälle genom smart återbruk.

Fritidsbanken finns idag på ett 50-tal orter och växer stadigt. Alla Fritidsbanker drivs utan kommersiella intressen och med en och samma värdegrund.

Besök Fritidsbanken Katrineholms officiella webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt